Дегустация на бутикови вина от винарска изба Марвин

Прекарайте приятно свободното си време в Royal Horse Club, като се насладите на чист въздух, красиви гледки, великолепието на конете, вкусна храна и глътка хубаво вино.

Предлагаме ви дегустация на вина от изба Марвин – бутикови напитки, създадени за ценители. Вината на изба Марвин са от висок клас, произвеждани в малки партиди за да се насладят познавачите на уникални вкусове.

Вината се произвеждат от ръчно брано селектирано грозде, добре узряло в собствени лозя в близост до избата. Лозята са засети с елитен материал от Франция. Производството на вина Марвин е съчетание на най-успешните традиции и модерните технологии.

От всеки вид вино има средно от хиляда до три хиляди бутилки. Затова ще сте сред малцината опитали от определено вино. За ценителите на вино това е голяма чест и изключително изживяване, защото всеки колекционер се радва на продукти в малки серии.

От древни времена виното се е смятало за дар от боговете. През вековете дегустацията на подбрани вина е било аристократично занимание. С времето са се усъвършенствали технологиите за производство на вино. Утвърдил се е ритуал, който да бъде следван, за пълно наслаждаване на божествената напитка.

Вината от бъчви са се наливали в декантери, бутилки с овална широка основа и тясно гърло. Разклащайки виното в декантера, то разгръща аромата си, а тесния отвор пречи той да се изпари. Заради ритуала и днес е допустимо вино от бутилки да се налива в декантери. Това не се отнася до твърде млади и твърде стари вина, както и за пенливите вина. За младите е ненужно, за старите може да се влоши качеството им, а пенливите ще изгубят мехурчетата си. Днес разгръщането на ароматите става с внимателно разклащане на чашата.

Друго действие от старите ритуали за дегустиране на вино е запалването на свещ. Поглеждайки бутилката или декантерата на светлината на свещта, се виждат цвета и прозрачността му.

След това се налива в чаша. Вдъхва се и се осмисля. Отпива се и се анализират вкусовите качества. Накрая се споделят впечатленията.

Има три вида дегустатори на вино:

  • Хедонист
    Не е необходимо той да има опит и познания. Отпива и определя вкусът му. Ако му допада, продължава да му се наслаждава.
  • Експерт
    Той има опит и познания. При дегустацията изследва внимателно всяко качество и характеристика на виното и му прави прецизен анализ.
  • Ценител
    Той подобно на експертите изследва виното, но го прави за да му се наслаждава и да се обогатява. Тренирайки сетивата си, те се развиват, за да долавят още повече нюанси и да се наслаждава още повече на виното.

Разликата между консумацията на вино и дегустацията е като храненето и ходенето на изискан ресторант, като гледането на телевизия и посещението на театър или галерия.

Първите задоволяват потребности, а вторите действия ни докосват до уникалното, до изкуството, до възвишеното. Дегустацията на вино носи емоция, която създава незабравими спомени. В нея всички сетива участват и се наслаждават.
Ето такова преживяване ще изпитате, отпивайки вина от изба Марвин.

Разгледайте и кратката видео прецентация на винарска изба Марвин, част от която е заснета в Royal Horse Club.