Какъв домашен любимец да изберем?

Една от дилемите, която стои пред хората решили да си вземете домашен любимец е именно тази, дали да си вземат котка или куче.

Да разбира се могат да си вземете и хамстер, и рибки или някакво друго животно, но повечето хора предпочитат котките и кучетата.

Къпане на котка

Ако живеете в апартамент, то за вас по подходящ любимец би бил котката, защото нека си признаем едно куче в апартамент е много по-голяма грижа, отколкото едно куче живеещо в къща. Да, вярно пък, че котките са доста претенциозни животни и обичат да се чувстват така сякаш те командват парада. И в голяма степен те наистина командват дома. Измяукат ли за храна, на секундата някой тича към пакетчето с храна за котки и дава. Каквото и да поискат котките имат го на мига. Да знам какво си мислите, че котките имат доста минуси в тяхното отглеждане. Но, не е точно така имат и доста плюсове. Котките са умни, игриви, привързват се към своите стопани, няма нищо по-хубаво от това една котка да легне в скута ти и да замърка.

Разбира се ако живеете в къща, котката не е най-подходящият домашен любимец, най-малкото има опасност да избяга ако я гледате в двора си или ако я пускате навън на разходка. За къща по подходящ любимец е кучето. Освен, че ще има достатъчно място за неговият пълноценен растеж, кучето играе роля и на пазач на вашият дом. Кучетата обаче също, като котките имат своите минуси. Те цапат много, има опасност да нападнат някой ваш гост, ако се почувстват застрашени от него и като нищо може да съберат бездомни кучета пред вашата порта, за които също да се грижите.

Грижи за домашния любимец

Това са част от плюсовете и минусите в отглеждането на котки и кучета.

Май по-добре да си вземете рибка, а? Храните я два-три пъти на ден, сменяте и водата от време на време и това е, нищо сложно. Докато с котките и кучетата винаги е сложно, те ще искат вашето внимание да е насочено винаги към тях.

Ако вече имате домашен любимец – куче или котка, и ви се налага да пътувате в командировка, ваканция или просто да оставите Вашият домашен любимец – ние ще ви бъдем от полза!

В нашият хотел за домашни любимци, ние ще се погрижим за вашето куче или коте със същата любов, с която го правите и вие.

Ако имате някакви въпрос, моля не се колебайте да се свържете се нас по всяко време. Оставаме на разположение. 🙂