Какво трябва да знаем за домашните любимци

Да отглеждаш животинка и да се грижиш за нея, е като да имаш дете. Докато е малко животното се държи именно по детски. Светът му е непознат и го опознава ежедневно. Това понякога води и до ядосване от страна на стопанина, тъй като животното ще иска да излиза на вън, да оглежда, да души, за да опознае света. А както знаем не всеки има възможността да извежда своят домашен любимец навън всеки ден и да го чака, да се разхожда. Така че, знайте от сега, ако нямате време или не можете да отделите такова, за да се грижите както трябва за своят любимец по-добре не го взимайте в дома си.

Животните са чувствителни и имат силно чувство за привързаност. Едно животно веднага ще усети, ако вас не ви е грижа за него и ще се опита всячески да ви се подмаже и да ви се хареса.

Естествено съществува и другата крайност. И тя е да ви отмъстят за нещо. Например котките да, същите онези малки, сладки, пухкави същества, могат да ви отмъстят за това, че не сте ги нахранили на време или за каквото си решат. Тук може би е момента да спомена, че едно от предимствата на хората, които отглеждат кучета е, че не е нужно да спят с едно отворено око, очаквайки отмъщение.

Всеки човек, който има какъвто и да е домашен любимец вкъщи знае, че отглеждането му си има своите плюсове, както и своите минуси. Животните понякога могат да са недоверчиви и ако имате куче нищо чудно да нападне вашите гости, просто защото е непознат човек нахлул на негова територия. Изглежда малко сложничко, а? Ако не сте сигурни, че може да се справите с подобно животно, което на моменти ще е тихо и кротко, и ще ви се умилква, а на моменти да бъде отмъстително и мнително, то по – добре си вземете рибка. Те също са домашни любимци и поне няма да се притеснявате, че ще нападнат някой или, че ще направят някоя пакост в къщата.

Ако вече имате домашен любимец (независимо дали е обучен или не) и ви се налага да пътувате в командировка, ваканция или просто да оставите Вашият домашен любимец – ние ще ви бъдем от полза!

В нашият хотел за домашни любимци, ние ще се погрижим за вашето куче или коте със същата любов, с която го правите и вие.

Ако имате някакви въпрос, моля не се колебайте да се свържете се нас по всяко време. Оставаме на разположение. 🙂