Къпане на котка

Няколко полезни съвета за това как да изкъпете Вашата котка.

Котките не обичат да ги мокрят, но стопаните на своенравните домашни любимци трябва да прибягват към тази омразна за тях процедура поне няколко пъти в годината. Ето как да изкъпете котката, без да предизвиквате бурната й съпротива. Вместо гумена постелка за вана, по-добре използвайте дървена решетъчна поставка. Така ще позволите на водата да се стича свободно на дъното на ваната, а лапичките на писанката ще са върху скарата и тя ще се чувства по-спокойна.

Не мокрете главата на котката, като я обливате директно с душа – това ще предизвика истинска паника в животинчето. Измийте внимателно главичката й, като я мокрите леко с ръце. Пазете да не попадне вода в ушите на котката, защото реакцията й ще е много рязка, а и опасността да развие възпаление на ушите е много голяма. По време на къпането говорете на котката си и на помощника си (ако имате такъв при тази сложна хигиенна операция) със спокоен тон, за да не изплашите писанката.

Къпане на котка

Надяваме се, че сме били полезни с тези съвети. 🙂

Не забравяйте и за нашият хотел за животни – винаги може да оставите вашата котка при нас ако ви се налага да отидете в командировка или почивка…