Още забавни игри за вашето куче

Продължаваме с нашите публикации с идеи за забавни игри за вашето куче.

забавни игри за вашето куче

Прескочи кобила

Реално не става дума за точно тази игра, която мнозина може би помнят от своето детство. Но бихте могли да импровизирате в подобна посока и да измислите съвместни сходни занимания за вас и домашния ви любимец.

Ако например имате двор, завържете една стара гума да виси на клон на по-здраво
дърво. Ако кучето е малко, може да опитате да го научите да скача като акробат през отвора. Ако е от породите със здрава челюст, то със сигурност ще му хареса да захапе гумата и да се люлее на нея, увисвайки надолу. Бихте могли да подобрите равновесието на кучето, обучавайки го как да върви по тясна греда. Вариантите са много и зависят от вашата фантазия, кучето винаги има желание за такива забавни игри.

Ползата за вас? Обучавайки го, ще се налага постоянно да приклякате, да подскачате понякога и изобщо ще извършвате разнообразни движения, които са си чиста гимнастика.

Танци

Нека се разберем – не всяко куче би харесало тази идея. Но какво пречи да опитате? Може би именно във вашето куче дреме скрит танцов талант? Не се старайте да го учите на сложни композиции, идеята е просто да потанцувате заедно, а докато танцувате, то да
запомни някои по-лесни фигури – например завъртане или различни подскоци. Пробвайте различни музикални стилове и подберете онези, които му допадат. Този спорт подобрява комуникацията и доверието между куче и стопанин, така че от него има двойна полза. Но се иска много търпение, за да разбере кучето какво всъщност искате то да прави.

Внимание! Не измъчваите възрастните кучета с подобни експерименти, те са твърде тежки във физическо отношение за тях.

забавни игри за вашето куче

Ориентиране

Идеята е да провокирате инстинкта на кучето да търси и намира скрити предмети. Може за целта да използвате някоя близка горичка извън града или двора си, ако живеете в къща. Най-напред му покажете предмета и му дайте да го подуши, след което го оставете в компанията на някой приятел и тайно скрийте нещото. Задачата на кучето е да го открие. Между другото това е много забавно занимание за семейства с деца и куче, като бихте могли да организирате нещо като състезание между домашния любимец и малчуганите. Печели първият, който открие скритата вещ. Не забравяйте да осигурите за победителя дребна награда – все пак трябва да бъде поощрен за старанието.

Следете публикациите в нашият БЛОГ за още полезни статии свързани с Вашият домашен любимец.

Не забравяйте и за нашият хотел за домашни любимци, който ще Ви спести много притеснения и главоболия ако се чудите къде да оставите любимеца си при пътуване или отпуска.