Какви са ползите от конната езда за децата

В съвременното натоварено и стресирано ежедневие е добре децата да имат приятно и полезно занимание. Нашата конна база предоставя чудесни възможности за активни и забавни занимания на деца.

Язденето на кон е физическа активност, която развива у децата редица физически и психически качества и им носи емоционално равновесие.

Идвайки на езда децата попадат в хармоничната среда на природата. Това означава, че са далеч от стреса, магнитните излъчвания, шума, замърсения въздух, безполезните изкушения и други вредни неща на градската среда. Децата осъзнават, че има много по-приятни занимания от стоенето пред компютъра.

конна езда за деца

Общувайки с конете психиката им се успокоява, зареждат се с хубави емоции, започват да разбират животните, а така стават и по-внимателни към хората.

Ездата развива и укрепва мускулите, подобрява концентрацията, ускорява рефлексите, изгражда усещане за равновесие. Сетивата се синхронизират, визуалното възприемане се изостря, подобрява се ориентацията в пространството.

Придобиването на контрол над голямо животно, като коня дава увереност на детето и подобрява самочувствието му. Общувайки и грижейки се за коня, детето се учи на търпение, отговорност и дисциплина. Усвояването на нови неща стимулира паметта. Заниманията на децата с конна езда спомага за изграждането на уравновесен и силен характер

Не само здравите деца имат полза от общуването с животни, то изключително полезно за децата с увреждания. Близостта с животни е сред най-успешните терапии в това отношение.
Първите стъпки на най-малките деца в опознаване на конете могат да бъдат посещение в конната база, разходка из нея и запознаване с понитата. Много деца мечтаят да си имат пони и ако у дома това няма как да се осъществи, тук при нас може да се порадват на малките кончета. Постепенно ще се научат да яздят с помощта на инструктор, а когато пораснат, ще продължат с езда на големи коне.

Осигурете на децата възможност да прекарват време на чист въздух сред природата и да се занимават с полезни за здравето и развитието им занимания!

Свържете се с нас за повече информация относно услугите, които предлагаме.

Група Моряче от ДГ Славейче Меден Рудник на гости на Royal Horse Club