Фотосесия за деца с коне

Всички родители искат да украсят семейните албуми и фоторамки с красиви и ефектни снимки на своите деца.

Чудесна идея за атрактивни и запомнящи се снимки е фотосесия с коне. За малките деца това може да са понита, а за по-големите нормални коне.

За заснемане на такава фотосесия има два варианта. При резервирането да поръчате и фотограф или сами да направите снимките.

Ето какво трябва да знаете, за да направите точния избор и да се получат наистина впечатляващи снимки на вашите деца:

Време

Хубава фотосесия с коне не става набързо. Ще е необходимо време за да свикнат децата с конете, конете с вас, всички да се настроите за снимки, да се огледате за подходящо място и да композирате или уловите спонтанни кадри.

За страхотни кадри снимайте в златният час, това е времето преди изгрев или малко след залез слънце. За снимки с коне и деца момента преди изгрева няма как да се използва, затова предвидете снимките за следобедните часове. Избягвайте да снимате точно по обяд, защото снимките няма да имат дълбочина.

Търпение

Децата и конете поотделно са трудни за снимане, а заедно може да се окаже още по-трудно. Въоръжете се с търпение, бъдете спокойни и наблюдателни и ще усетите кога е момента за снимане.

Безопасност

Трябва да знаете, че не бива да заставате зад коня, защото ако се стресне може да ви ритне. Не го изненадвайте с резки движения. Нека коня винаги знае къде се намирате, така всички ще са спокойни. Ако децата са по-палави, внимавайте да не закачат коня и да предизвикат бурни реакции в него.

Без светкавица и звук

Поради споменатите причини не трябва да използвате звук и светкавица при снимките. Това прави снимането по-трудно, но трябва да приемете ситуацията. Поради динамиката на снимките с кон, няма как да използвате и статив.

Подходяща техника за снимане

Днес всеки смартфон може да прави добри снимки, но при идеални условия. За качествени снимки на деца и коне трябва специално оборудване и карта с достатъчно памет.

Подходящи дрехи и обувки

Всички се облечете удобно, обувките трябва да са стабилни и затворени. Предвидете резервни дрехи за децата.

Композиция на снимката

Изберете правилния ракурс и обектите хармонично да изпълват кадъра. В динамичната среда на снимки на деца и коне това не е лесна задача, но все пак се стремете към постигането й. Направете достатъчно кадри за да сте сигурни, че ще има сполучливи. Ако има функция за серия снимки, използвайте я.

Ако нямате опит и техника най-добре е да се свържете с нас  (0885 919 788 ) за да ви организираме фотограф с опит и да можете да получите едни наистина прекрасни кадри, които да красят дълги години Вашите албуми!

Фотосесия за деца с коне